Skip to content

Magazín pro fotografy

Recept na segedínský guláš z kysaného zelí

Posted on 5 února, 20243 března, 2024 By Lubina Ivo

Segedínský guláš je tradiční maďarské jídlo, které vyniká kombinací vepřového masa, kysaného zelí a koření. Tento recept na segedínský guláš je vhodný pro 4 porce. Můžete ho samozřejmě přizpůsobit podle potřeby, přidat více masa nebo zelí podle vaší chuti.

Ingredience:

  • 500 g vepřového masa (nasekaného na menší kousky)
  • 1 velká cibule (nasekaná)
  • 2 stroužky česneku (nasekané)
  • 2 lžíce hladké mouky
  • 2 lžíce sádla nebo oleje
  • 2 lžičky sladké papriky
  • 1 lžička kmínu
  • 500 g kysaného zelí (důkladně opláchnuté)
  • 2 lžíce rajčatového protlaku nebo rajčatového pyré
  • 2 lžíce octa
  • Sůl a pepř podle chuti
  • 2 lžíce hladké mouky na zaprášení
  • 250 ml smetany na vaření

Postup:

  1. V hmoždíři smíchejte papriku a kmín, abyste uvolnili jejich aroma.
  2. Na pánvi na středním ohni rozehřejte sádlo nebo olej. Přidejte cibuli a restujte ji dozlatova. Přidejte česnek a restujte další minutu.
  3. Přidejte nasekané vepřové maso a osmažte ho dozlatova.
  4. Přidejte směs papriky a kmínu, poté přidejte hladkou mouku. Promíchejte a vařte dalších 2-3 minuty, aby mouka ztratila surový zápach.
  5. Přidejte kysané zelí, rajčatový protlak (nebo pyré) a ocet. Dobře promíchejte.
  6. Přilijte vodu tak, aby masa byla zcela zakrytá. Osolte a opepřete podle chuti. Přiveďte k varu, poté snižte teplotu a nechte vařit asi 1,5 až 2 hodiny, dokud maso není měkké.
  7. Smíchejte hladkou mouku se smetanou a přidejte do guláše. Vařte ještě asi 10 minut, dokud omáčka nezhoustne.
  8. Podávejte segedínský guláš teplý, ideálně s knedlíky nebo vařenými brambory.
Recepty ze zelí

Navigace pro příspěvek

Previous Post: Recept na zelňáky, skvělé bramboráky z kysaného zelí
Next Post: Recept na Segedínský guláš s hlávkovým zelím

Přečtěte si také:

Recept na vařené hlávkové zelí s křenem pro 4 porce Recept na vařené hlávkové zelí s křenem pro 4 porce Recepty ze zelí
Recept na nevařené hlávkové zelí s křenem pro 4 porce Recepty ze zelí
Recept na studený salát ze zelí s křenem a červenou řepou Recept na studený salát ze zelí s křenem a červenou řepou Recepty ze zelí
Recept na zelňáky, skvělé bramboráky z kysaného zelí Recept na zelňáky, skvělé bramboráky z kysaného zelí Recepty ze zelí
Recept na Segedínský guláš s hlávkovým zelím Recept na Segedínský guláš s hlávkovým zelím Recepty ze zelí

Nejnovější články

  • Jak fotografovat Měsíc pomocí chytrého telefonu
  • Q3
  • 9 tipů na focení: Jak získat skvělé fotky i ve tmě
  • Jak na přirozené fotky rodin: Zachyťte okamžiky, které mají duši
  • 9 tipů na focení lifestyle portrétů: Jak zachytit příběh v obraze
  • Jak fotit
  • Vybavení
  • Tipy na focení
  • Astro & Foto

Copyright © 2025 .

Powered by PressBook Blog WordPress theme