Fazolová polévka s bramborem z konzervy je rychlý a jednoduchý recept, který může být skvělým řešením pro rychlý oběd nebo večeři. Zde je recept:
Ingredience:
- 2 konzervy fazolí (např. fazole cannellini nebo fazole v rajčatové omáčce)
- 3 brambory (oloupané a nakrájené na malé kousky)
- 1 cibule (nasekaná)
- 2 stroužky česneku (nasekané)
- 2 lžíce olivového oleje
- 1 l zeleninového vývaru
- 1 lžička sušeného oregána
- 1 lžička sušeného tymiánu
- Sůl a pepř podle chuti
- Čerstvá petržel na ozdobu (nasekaná)
Postup:
- Ve velkém hrnci zahřejte olivový olej na středním ohni. Přidejte cibuli a česnek a restujte je dozlatova.
- Přidejte nakrájené brambory a nechte je restovat několik minut, občas promíchávejte.
- Přidejte fazole (s omáčkou, pokud jsou v rajčatech) a vývar. Přidejte sušené oregáno a tymián. Promíchejte.
- Přivedte směs k varu, poté snižte teplotu a vařte asi 15-20 minut, dokud brambory nezměknou.
- Osolte a opepřete podle své chuti. Pokud je polévka příliš hustá, můžete přidat více vývaru.
- Podávejte teplé, ozdobené čerstvě nasekanou petrželí.
Tento recept je snadno upravitelný podle vašich preferencí. Můžete přidat další zeleninu, jako je mrkev nebo řapíkatý celer, nebo experimentovat s bylinkami a kořením podle své chuti. Doufám, že vám tato fazolová polévka s bramborem bude chutnat!