Skip to content

Magazín pro fotografy

Fazolová polévka

Posted on 23 října, 202218 listopadu, 2023 By Lubina Ivo

Níže je uveden základní recept, ale je na vás, abyste přidali ingredience, které máte nejraději, například různé druhy masa, a pro ty, kteří dávají přednost zdravějšímu stravování, bude docela dobře fungovat dobrý zeleninový vývar.

Pro ty, kteří mají rádi pikantní, můžete přidat i trochu koření. V mexických obchodech se prodává hotové pyré ze smažených fazolí, které je tam také velmi oblíbené a mají svou vlastní verzi. Velmi chutná je, když do ní přidáte chilli chipotle, které jí dodá zvláštní chuť, velmi příjemnou kouřovou příchuť. K dokončení pokrmu můžete osmažit zralé plantejny na čtverečky a můžete je také ozdobit avokádem, slaninou a nasekaným koriandrem. Tak se pusťte do vaření a vychutnejte si tento lahodný krém!

Příprava 15 minut Vaření 15 minut Celkem30 minut

Velmi snadný a chutný kolumbijský recept, stačí postupovat krok za krokem! Zdobí ji čtverečky zralého plantejnu a koriandru, což je vynikající alternativa chutného oběda.

Kategorie: Polévka Kuchyně: kolumbijská Porce: pro 4 osoby

Složení:

  • 4 1/2 šálku hovězího, vepřového nebo zeleninového vývaru
  • 3 šálky uvařených a okapaných fazolí
  • 1 lžíce másla
  • 4 polévkové lžíce hogao (1 rajče a 2 cibule)
  • jemně nasekaný koriandr
  • jemně nasekaná petržel
  • sůl a pepř podle chuti
  • 1 šálek zralého plantejnu nakrájeného na čtverečky a osmaženého

Příprava:

  • Koriandr a petržel dobře omyjte a nasekejte nadrobno.
  • Připravte hogao (sofrito z rajčat, cibule, kmínu a soli).
  • Odložte stranou.
  • Uvařené fazole vložte do mixéru nebo kuchyňského robotu s 1 šálkem vývaru.

  • Po zpracování fazolí se získá jakési pyré.
  • Zbylý vývar přiveďte k varu.
  • V samostatném hrnci smíchejte fazolové pyré, 1/2 šálku vývaru, hogao, máslo, koriandr, petrželku, sůl a pepř.
  • Když vývar začne vřít, snižte teplotu na střední a přidejte směs z druhého hrnce.
  • Vařte 10-15 minut na mírném ohni.

Podávejte horké se smaženými plantainovými chipsy nebo avokádovými čtverečky, křupavou slaninou nebo chicharrónem.

Poznámky k receptu

Pokud používáte fazole ze sáčku, budete potřebovat 1 1/2 šálku, předem je namočte do vody. Vařte je 40 minut v tlakovém hrnci bez soli, čímž získáte 3 šálky fazolí potřebné pro tento recept.

Pokud se chystáte použít vývar z hovězího masa nebo vepřových žeber, můžete maso uvařit spolu s fazolemi a dostatečným množstvím vody na fazole.

Recepty z fazolí

Navigace pro příspěvek

Previous Post: Americké palačinky
Next Post: Klasické babiččiny fazole na kyselo

Přečtěte si také:

10minutová polévka z bílých fazolí z konzervy Recepty z fazolí
Bílá fazolová polévka s rajčaty a bazalkou Recepty z fazolí
Recepty z fazoli z konzervy Fazole s rajčaty a česnekem na toustech Recepty z fazolí
Fazole s kuřecím masem a rajčaty Fazole s kuřecím masem a rajčaty Recepty z fazolí
Fazolová polévka s bramborem z konzervy Recepty z fazolí
Bílá fazolová polévka s pórkem a smetanou Recepty z fazolí

Nejnovější články

  • Jak fotografovat Měsíc pomocí chytrého telefonu
  • Q3
  • 9 tipů na focení: Jak získat skvělé fotky i ve tmě
  • Jak na přirozené fotky rodin: Zachyťte okamžiky, které mají duši
  • 9 tipů na focení lifestyle portrétů: Jak zachytit příběh v obraze
  • Jak fotit
  • Vybavení
  • Tipy na focení
  • Astro & Foto

Copyright © 2025 .

Powered by PressBook Blog WordPress theme