Přísady:
– 400 g bílých fazolí (z konzervy)
– 1 cibule
– 2 stroužky česneku
– 2 mrkve
– 2 brambory
– 1 paprika
– 2 lžíce oleje
– 1 l vývaru
– 2 klobásy
– sůl, pepř
– petrželka na ozdobu
Postup:
1. Cibuli a česnek nakrájíme na drobné kousky, mrkev, brambory a papriku na menší kousky.
2. Rozpálíme olej v hrnci a osmahneme na něm cibuli a česnek.
3. Přidáme mrkev, brambory a papriku a restujeme dalších 5 minut.
4. Přidáme fazole, zalijeme vývarem a necháme vařit asi 20 minut, dokud se zelenina nezměkne.
5. Mezitím nakrájíme klobásy na menší kousky a opečeme je na pánvi.
6. Přidáme klobásy do polévky, osolíme a opepříme a necháme vařit dalších 5 minut.
7. Podáváme posypané nasekanou petrželkou.