Skip to content

Magazín pro fotografy

Fazolová polévka z fazolí z konzervy

Posted on 1 ledna, 2022 By Tady je to

Obvykle se fazolová polévka vaří z fazolí předem namočených do vody. Stejně tak se dá fazolová polévka snadno a chutně uvařit s fazolí z konzervy. Zaprvé, je to rychlejší, fazole nemusíte dlouho namáčet. Stačí je vyklopit z konzervy. Zadruhé je dnes již velký výběr fazolí v konzervě. Od bílých po tmavé, od malých po velké. Za třetí, a to je nejdůležitější, chutnají skvěle a dají se také skvěle dochutit. Závěrem lze říci, že fazolová polévka z k fazolí z konzervy je moderní strava plná bílkovin vhodná k obědu nebo jako rychlá večeře.

Ingerdience

  • 4 konzervy bílých fazolí
  • 1,5 kg žeber
  • 1,5 kg uzených žeber
  • 1 kuřecí stehno
  • 20 dag uzené slaniny
  • pórek a zelí, 1 velká cibule, 4 střední brambory
  • sušená majoránka, sůl a pepř, bobkový list

Příprava fazolové polévky z fazolí z konzervy

  1. Syrová a uzená žebra a kuřecí stehna vložte do hrnce. Zalijte vodou, přidejte 10 zrnek nového koření a 4 bobkové listy.
  2. Zeleninu oloupejte a omyjte. Mrkev nakrájejte na kostičky, ostatní zeleninu rozkrojte na poloviny a vše vložte do hrnce k masu. Přikryjte pokličkou a dejte na velmi nízkou teplotu.
  3. Vařte asi 2 hodiny, mezitím sbírejte sraženiny.
  4. Slaninu a cibuli nakrájejte na malé kostičky a osmažte na pánvi dozlatova. Přidejte do polévky.
  5. Brambory oloupejte, nakrájejte na kostičky a přidejte do polévky.
  6. Vyjměte žebra a kuře z polévky a oddělte maso od kostí. Maso nakrájejte na kostky a přidejte zpět do hrnce. Přidejte fazole s marinádou a celý sáček majoránky.
  7. Vařte, dokud maso a brambory nezměknou.
  8. Podle chuti osolte a opepřete – se solí buďte opatrní, protože slanina je již slaná.
Rychle a chutně

Navigace pro příspěvek

Previous Post: Fitness proteinové lívance s tvarohem
Next Post: Potraviny bohaté na bílkoviny, tabulka

Přečtěte si také:

Americké palačinky Americké palačinky Rychle a chutně
nejlepší svíčková na smetaně recept Nejlepší svíčková na smetaně recept Rychle a chutně
Červený boršč s fazolemi Červený boršč s fazolemi Rychle a chutně
Bílá fazolová polévka s klobásou a zeleninou Bílá fazolová polévka s klobásou a zeleninou Rychle a chutně
Salát z bílých fazolí a tresky Salát z bílých fazolí a tresky Rychle a chutně
Klasická fazolová polévka Klasická babiččina fazolová polévka Rychle a chutně
Recept na vařené hlávkové zelí s křenem pro 4 porce Recept na vařené hlávkové zelí s křenem pro 4 porce Recepty ze zelí

Nejnovější články

  • Jak fotografovat Měsíc pomocí chytrého telefonu
  • Q3
  • 9 tipů na focení: Jak získat skvělé fotky i ve tmě
  • Jak na přirozené fotky rodin: Zachyťte okamžiky, které mají duši
  • 9 tipů na focení lifestyle portrétů: Jak zachytit příběh v obraze
  • Jak fotit
  • Vybavení
  • Tipy na focení
  • Astro & Foto

Copyright © 2025 .

Powered by PressBook Blog WordPress theme