Skip to content

Magazín pro fotografy

10minutová polévka z bílých fazolí z konzervy

Posted on 7 ledna, 202318 listopadu, 2023 By Lubina Ivo

Spěcháte, uvařte si polévku z bílých fazolí z konzervy! S použitím minimálního množství surovin ze spíže a několika čerstvých ingrediencí dosáhnete neuvěřitelné chutě.

Vše hotové již za 10 minut!

Ve skutečnosti můžete udělat dvojitou dávku fazolové polévky a získat tak spoustu zbytků pro týdenní spěch s večeří.

Postup

  1. Osmahněte cibuli a česnek.
  2. Přidejte a uvařte vývar s rajčaty, bylinkami a kořením.
  3. Vmíchejte fazole a špenát.
  4. Přidejte parmazán.

Jaké fazole se hodí do zeleninové polévky

Pro tento recept doporučuji propláchnuté a okapané bílé fazole z konzervy nebo fazole cannellini. Můžete použít i cizrnu, černé fazole, ledvinky (červené fazole), fazole Pinto atd. Pro větší pohodlí jsem v této polévce použil fazole z konzervy.

Musíte fazole před vařením namáčet

Pokud chcete do této polévky použít suché fazole, doporučuji namočit 2 šálky fazolí přes noc do vody. Fazole je třeba ponořit do velké mísy nebo hrnce s vodou a před vařením je nechat namočené 8-12 hodin přes noc.

Alternativy

Místo konzervovaných rajčat použijte čerstvá rajčata, která mají bohatší chuť.
Pokud nemáte rádi špenát, nahraďte ho kapustou.

Klidně můžete přidat i jinou zeleninu:

  • cuketa
  • mrkev
  • červenou papriku (capsicum)
  • nakrájené zelí
  • mražený hrášek
  • brambory, sladké brambory a/nebo dýně (při použití těchto druhů zeleniny je třeba polévku vařit o 5-10 minut déle).

Suroviny

1 lžíce olivového oleje
1 žlutá cibule nakrájená na kostičky
6-8 stroužků česneku mletého
6 šálků zeleninového vývaru (nebo bujónu)
15 uncí (420 g) plechovky nakrájených rajčat, odkapaných*
1 lžička cukru
1 lžíce sušených italských bylinek
1 čajová lžička košer soli
½ lžičky černého pepře
4 (15 uncí) plechovky bílých fazolí (cannellini fazole), odkapané a propláchnuté
4 šálky baby špenátu (asi 6 uncí)
3/4 šálku čerstvého strouhaného parmezánu (k podávání)
3 lžíce nasekané čerstvé ploché petrželky

Návod přípravy

  1. Ve velkém hrnci nebo kastrolu rozehřejte olivový olej na středně vysoké teplotě. Přidejte cibuli a česnek; za občasného míchání vařte, dokud cibule nezprůsvitní a česnek nezačne vonět (asi 2-3 minuty). Přidejte vývar, rajčata, cukr, italské bylinky, sůl a pepř.
  2. Přiveďte k varu, snižte teplotu a 5 minut povařte, aby se všechny chutě spojily.
  3. Vmíchejte fazole a špenát. Pokračujte v mírném vaření, dokud špenát nezvadne (asi 2 minuty).
  4. Odstavte z ohně. Vmíchejte parmazán.

Vyzkoušejte chuť a podle potřeby upravte množství soli a pepře.
Ihned podávejte.

Tip na fazolovou polévku z konzervy:

Místo 3 čerstvých rajčat můžete použít rajčata z konzervy.

Výživné hodnoty:
Kalorie: Sacharidy: 94 kcal | Sacharidy: | Bílkoviny: 5g | Tuky: 5g | Nasycené tuky: 2g | Cholesterol: 11mg | Sodík: 360mg | Draslík: | Vláknina: 11g | Cukr: 2g | Vitamin A: 1695IU | Vitamin C: 10,3mg | Vápník: 179mg | Železo: 1,2mg

Recepty z fazolí

Navigace pro příspěvek

Previous Post: Nejjasnější planeta na obloze viditelná pouhým okem
Next Post: První hvězda na obloze

Přečtěte si také:

Fazole s kuřecím masem a rajčaty Fazole s kuřecím masem a rajčaty Recepty z fazolí
Bílá fazolová polévka s pórkem a smetanou Recepty z fazolí
Fazolová polévka s bramborem z konzervy Recepty z fazolí
Bílá fazolová polévka s rajčaty a bazalkou Recepty z fazolí
Recepty z fazoli z konzervy Fazole s rajčaty a česnekem na toustech Recepty z fazolí
fazolová polévka Fazolová polévka Recepty z fazolí

Nejnovější články

  • Jak fotografovat Měsíc pomocí chytrého telefonu
  • Q3
  • 9 tipů na focení: Jak získat skvělé fotky i ve tmě
  • Jak na přirozené fotky rodin: Zachyťte okamžiky, které mají duši
  • 9 tipů na focení lifestyle portrétů: Jak zachytit příběh v obraze
  • Jak fotit
  • Vybavení
  • Tipy na focení
  • Astro & Foto

Copyright © 2025 .

Powered by PressBook Blog WordPress theme