Skip to content

Magazín pro fotografy

Recept na fazolovou polévku z konzervy

Posted on 2 dubna, 2023 By Life Style Žádné komentáře u textu s názvem Recept na fazolovou polévku z konzervy

Zde je jednoduchý recept na fazolovou polévku z konzervy fazolí:

Suroviny:
– 1 konzerva fazolí (cca 400g)
– 1 cibule
– 1 stroužek česneku
– 2 lžíce olivového oleje
– 2 hrnky vývaru (nejlépe kuřecího)
– 1 lžička sušeného tymiánu
– 1 lžička mletého kmínu
– sůl a pepř podle chuti
– 1/2 hrnku zakysané smetany
– 1/2 hrnku strouhaného tvrdého sýra (např. parmazán)

Postup:

  1. Oloupejte cibuli a česnek a nakrájejte je na drobné kousky.
  2. Rozpalte olivový olej v hrnci na středním ohni. Přidejte nakrájenou cibuli a česnek a smažte je asi 5 minut, dokud nezměknou. Poté přidejte sušený tymián a mletý kmín a smažte asi 30 sekund, dokud se neuvolní aroma.
  3. Přidejte fazole z konzervy (bez omáčky) a vývar do hrnce. Podle chuti osolte a opepřete. Přiveďte k varu, poté snižte teplotu a nechte vařit asi 10 minut, dokud se fazole změknou a vše zahřeje.
  4. Poté rozmixujte polévku ručním mixérem nebo v robotu na hladkou konzistenci. Pokud je polévka příliš hustá, přidejte trochu vody nebo vývaru
  5. Přidejte zakysanou smetanu a promíchejte. Přivedte k varu a nechte vařit asi 2 minuty, dokud se smetana nepromíchá s polévkou.
  6. Podávejte horkou polévku se strouhaným sýrem na vrcholu. Pokud chcete, můžete také přidat čerstvou bylinku jako petržel nebo koriandr.

Tento recept na fazolovou polévku z konzervy je velmi jednoduchý a rychlý, ale přesto výborný. Můžete si ho upravit podle své chuti přidáním dalších koření nebo zeleniny.

Fazolová polévka může být velmi zdravá, protože fazole jsou bohaté na bílkoviny a vlákninu a mají nízký obsah tuků. Fazole jsou také bohaté na minerály, jako jsou hořčík, draslík a železo, a vitamíny, jako je kyselina listová.

Nicméně, pokud použijete konzervované fazole, měli byste být opatrní na obsah soli. Konzervované fazole mohou obsahovat vysoké množství soli, které mohou být škodlivé pro zdraví, pokud se konzumují v nadměrném množství. Proto, pokud používáte konzervované fazole, zkontrolujte etiketu a vyberte fazole s nízkým obsahem soli nebo opláchněte

Osvědčené recepty

Navigace pro příspěvek

Previous Post: Jak funguje topení v paneláku
Next Post: Jak funguje tepelné čerpadlo

Přečtěte si také:

2× recept na rychlé jídla na rychlý oběd Osvědčené recepty
fazolová polévka Fazolová polévka Osvědčené recepty
fazolová polévka Klasická fazolová polévka Osvědčené recepty
Zelná polévka Zelná polévka Osvědčené recepty
bramborová polévka Bramborová polévka s hříbky Osvědčené recepty
Pikantní čočková polévka 945kJ Osvědčené recepty
fazolová polévka z konzervy Fazolová polévka z konzervy Osvědčené recepty
slepičí polévka Slepičí polévka aneb recept na vývar ze slepice Osvědčené recepty
veganský sýr Výborný veganský sýr jen ze dvou ingrediencí Osvědčené recepty
flambovaný ananas Recept na flambovaný ananas Osvědčené recepty
proteinové palačinky lívance Jak uvařit proteinové palačinky? 4 recepty na lívance s proteinem Osvědčené recepty
Recept na proteinové lívance Osvědčené recepty

Napsat komentář Zrušit odpověď na komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Nejnovější články

  • Jak fotografovat Měsíc pomocí chytrého telefonu
  • Q3
  • 9 tipů na focení: Jak získat skvělé fotky i ve tmě
  • Jak na přirozené fotky rodin: Zachyťte okamžiky, které mají duši
  • 9 tipů na focení lifestyle portrétů: Jak zachytit příběh v obraze
  • Jak fotit
  • Vybavení
  • Tipy na focení
  • Astro & Foto

Copyright © 2025 .

Powered by PressBook Blog WordPress theme