Skip to content

Magazín pro fotografy

Nejlepší proteinové lívance recept

Posted on 12 května, 202118 listopadu, 2023 By Lubina Ivo

Doba přípravy: 10 minut | Doba vaření: 10 minut | Celková doba: 20 minut | Recept na 6–9 palačinek

Proteinové palačinky jsou skvělým jídlem pro ty kteří chtějí omezit konzumaci nezdravých jídel. Neobsahují rafinovaný cukru a jsou nabité zdravými bílkovinami. Můžete si je vylepšit arašídovým máslem, čokoládovými lupínky nebo trochou javorového sirupu Tyto proteinové palačinky si můžete také zamrazit. 

Spoustu bílkovin můžete palačinkám dodat kolagenový protein, nebo ochucené syrovátkové bílkoviny. Vyberte si co vám vyhovuje, třeba bílkoviny pouze z vajec a bílků.

Možná se nejedná o nejzdravější palačinky jaké, kdy byly. Vše záleží na tom, jak moc je vylepšíte sladkými náplněmi, ale určitě mají silný potenciálem pro zdraví. Tyto proteinové palačinky samy o sobě neobsahují rafinovaný cukr.

Ingredience na palačinky:

  • 1 šálek ovesných vloček
  • 1 banán
  • 2 vejce
  • 1/2 šálku bílků
  • 4 čajové lžičky prášku do pečiva
  • špetka soli
  • špetka skořice
  • 1–2 odměrky proteinového prášku
  • 2 lžíce lněných semínek

Postup:

  • Všechny ingredience velmi dobře umixujte v mixéru při střední nízké rychlosti, dokud nebude velmi dobře promícháno do kašovité struktury.
  • Nepřilnavou pánev zahřejte na středně vysokou teplotu. Do pánvičky nalejte naběračkou těsto v malých kruzích – asi 1/4 šálku (jedna polévková naběračka) na palačinku.
  • Smažte, dokud vám okraje palačinky neoschnou (2-3 minuty) pak palačinky otočte (širokou obracečkou) a smažte další minutu nebo dvě na druhé straně.
  • Pokud chcete, posypte borůvkami nebo čokoládovými lupínky.
  • Palačinky můžete doplnit čímkoliv co se máte rádi! Doporučujeme sirup, arašídové máslo nebo čokoládové lupínky.

Tip na vaření

Pokud se vám palačinky při obracení rozpadají tak lehce zvyšte teplotu nebo nechejte okraje palačinek při smažení více oschnout. Palačinky se na nelepivé pánvi při obracení netrhají pokud je teplota pánve na dostatečně vysoké úrovni. Pro lepší konzistenci můžete do lívancového těsta přidat více lněných semínek. Lívancové těsto si pro rychlou snídani můžete uschovat do ledničky. Uvařené palačinky můžete také zmrazit nebo rovnou sníst.

Kategorie: Snídaně | Klíčová slova: zdravé palačinky, proteinové palačinky, palačinky s proteinovým práškem, proteinové lívance recept

Hubnutí jídlem Tags:Nejčtenější

Navigace pro příspěvek

Previous Post: 19 nejlepších super potravin pro hubnutí
Next Post: Bezpečný a účinný detox organismu nejen při hubnutí

Přečtěte si také:

protein Jak vybrat kvalitní protein do diety Hubnutí jídlem
Vyvážená dieta Hubnutí jídlem
Jak zhubnout 10 kg. Jídelníčky a diety bez jojo efektu Hubnutí jídlem
Jíst 5x denně: co se počítá Hubnutí jídlem

Nejnovější články

  • Jak fotografovat Měsíc pomocí chytrého telefonu
  • Q3
  • 9 tipů na focení: Jak získat skvělé fotky i ve tmě
  • Jak na přirozené fotky rodin: Zachyťte okamžiky, které mají duši
  • 9 tipů na focení lifestyle portrétů: Jak zachytit příběh v obraze
  • Jak fotit
  • Vybavení
  • Tipy na focení
  • Astro & Foto

Copyright © 2025 .

Powered by PressBook Blog WordPress theme